כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

10 יוני 2010

עוגיות חמאה - שיבולת שועל


העוגיות האלה, הן העוגיות הכי אהובות עלי.
 אחרי שילדתי הן היו החטיף הקבוע שלי, ונהגתי להכין אותן מדי שבוע בהתמדה.
המתכון המקורי הוא של קרין גורן המדהימה (נקרא עוגיות גרנולה ממכרות), אני שיניתי קצת כמויות (של חמאה, קמח וסוכר) והחלפתי את התוספות - אגוזי מלך בפקאנים וצימוקים בחמוציות.
כך נוצרו להן העוגיות שלהלן, עם ניחוח הורס של חמאה וקינמון, בטעם מתוק - חמצמץ, כמו שאני אוהבת.

מצרכים (כ 25 עוגיות):
200 גר' חמאה רכה
1 ורבע כוסות סוכר חום - מהסוג הרטוב
1 ביצה + 1 חלמון (ביצים מידה L)
1 וחצי כוסות קמח
2.5 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
חצי כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כוס חמוציות
1 כוס פקאנים שבורים

אופן ההכנה:
מעבדים יחד חמאה וסוכר במעבד מזון, לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד. מוסיפים קמח שעורבב יחד עם קינמון, סודה לשתייה ומלח, ומעבדים יחד עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזים וחמוציות ומעבדים עוד כדקה עד שמתערבבים באופן אחיד.
יוצרים בידיים כדורים (בגודל של כדורי פינג פונג בערך) ומניחים על תבנית עם רווחים (העוגיות משתטחות במהלך האפייה)
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, למשך כ 18 דקות. העוגיות מוכנות כאשר השוליים מתחילים להשחים ובמרכז הן עדיין רכות. מוציאים מהתנור, מצננים, ושומרים בכלי אטום.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה