כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

03 יוני 2010

פילה סלמון פריך על סלט תפו"א חם

אני והסלמון זה סיפור קצת מוזר...
בסושי הוא לא ממש לטעמי ואני תמיד מעדיפה טונה אדומה. זו הסיבה שדי הרבה זמן חשבתי שאני לא אוהבת סלמון אלא רק טונה אדומה...
ובכן, טעיתי.
הסלמון הכתום והחביב, אמנם לא לטעמי כשהוא חי או מעושן, אך לאחר בישול קצר צבעו הופך לורדרד וטעמו עדין ומיוחד. כמו שאני אוהבת - לא דגי מדי....
ואם תקפידו שבכל ביס סלמון יהיה גם מעט מסלט התפו"א שלהלן, תקבלו חגיגה של ממש. 
הטונה, לעומתו, במיטבה דווקא כשהיא חייה - בסושי או סביצ'ה (מתכון יגיע בהמשך), או צרובה קלות על מחבת לוהטת. העיקר שתשאר אדומה בפנים ותהיה טרייה טרייה (שזה הכלל לגבי כלל הדגים - רק טרי!).


אז למתכוננו:

מצרכים (מנה ליחיד):

לדג -
פילה סלמון
שמן זית
רוזמרין
שום
סויה
מייפל
פלפל שחור גרוס במקום

לתפו"א -
1 תפו"א גדול רתוח או אפוי בנייר כסף (כך או כך טעים יותר בקליפתו)
כף מיונז
חצי בצל סגול
מלח
פלפל שחור גרוס במקום

אופן ההכנה:
לאחר שסיימנו לבשל את תפוח האדמה, מתחילים בבישול הדג. מורחים את הדג במעט סויה ומייפל, ומפלפלים מעט.
מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים שן שום פרוסה לחתיכות ורבע כפית רוזמרין, מניחים את הדג על העור למספר דקות. לאחר מכן, הופכים על כל צד (את הסלמון יש לטגן על כל ארבעת צדדיו, מכיוון שהנתח עבה ובשרני ואנו רוצים שיתבשל גם בפנים) למספר דקות, עד שנראה מעט קריספי מלמעלה (ולא שרוף! כמו בתמונה :)). לבסוף מחזירים את הדג "לעמוד" על עורו, משאירים במחבת ומכבים את האש.

סלט התפו"א -
מקלפים את התפו"א בעודו חם, חותכים לקוביות בינוניות, מוסיפים פנימה בצל סגול חתוך דק*, מעט מלח ופלפל, כף מיונז ומערבבים יחד. זהו - כזה פשוט וכזה טעים!

-------------------------------------------------------------------------------

* אם אתם אמיצים והצלחתם לקלף את תפו"א בעודו לוהט, הבצל יימס מעט על תפו"א ויוציא טעם הנהדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה