כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

21 יוני 2010

מנת פסטה קייצית ומרעננת



כמו שוודאי שמתם לב, פסטה אינה ארוחה שבשגרה אצלינו בבית.
אבל לפעמים צריך לגוון... 
המתכון הספציפי הזה צמח מהשראתם של החום הכבד השורר בחוץ (ומחייב ארוחות קלילות) והשראתו של מתכון של ג'יימי אוליבר, שראיתי לפני כמה שנים, בו הוא ערבב פסטה חמה עם סלסת עגבניות טריות. המתכון הנוכחי קיבל תפנית בריאה, בלקנית וטעימה יותר, בעיני :)

הרעיון הוא שמכינים מעין סלט עגבניות קצוץ, מכינים את הפסטה ומערבבים את הסלט הקר עם הפסטה החמה ליצירת פסטה ברוטב עגבניות בלקני - רענן, בטמפרטורת החדר. המנה הזו נוטפת בריאות וריח של בזיל, שמן זית ושום.
הפסטה עשויה במקרה זה מקמח מלא, במקרים אחרים אני עדיפה פסטה מקמח כוסמין (ניתן להשיג בחנויות אורגניות). כך או כך - אל חשש, טעם הפסטה אינו שונה באופן משמעותי מפסטה רגילה.


מצרכים (כמות ליחיד):
חופן פסטה (עדיף קמח מלא או כוסמין)

כ - 5 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות

ל"סלט":
2-3 עגבניות בשלות קלופות
חצי פלפל חריף אדום טרי
1 פלפל רמירו אדום קטן
כ 10 עלי בזיליקום טריים
זיתים שחורים (השתמשתי בסוג המקומט)
פטה/פרמז'ן - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי (אם מוסיפים גם פטה וגם זיתים שחורים אין צורך בהרבה מלח)

אופן הכנה:
מתיחים מים בסיר, מוסיפים פנימה את הפסטה, מוסיפים מעט שמן ומבשלים ללא מכסה כשמונה דקות (עד שהפסטה הגיע לרמת עשייה מתאימה). בינתיים קוצצים את שיני השום ומניחים על מחבת עם שמן הזית (עוד לא מדליקים את האש). להכנת ה"סלט" - קוצצים את הבזיליקום, עגבניות, פלפלים, זיתים שחורים ופטה, מערבבים יחד בקערה ומתבלים. מי שאוהב יכול להוסיף גם בצל סגול קצוץ - כרבע בצל בינוני - בעיני זה אפילו גורע במקרה זה.

כאשר הפסטה מוכנה, שמים את המחבת עם שמן הזית והשום על האש, ומטגנים את השום קלות - כדקה. מסננים את הפסטה, ומקפיצים עם שמן הזית והשום לדקה נוספת. מכבים את האש, מעבירים את הפסטה לצלחת, שופכים את ה"סלט" פנימה, מערבבים ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה