כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

18 יוני 2010

עוגת גזר מתובלת


אפיית עוגות זה לא אחד התחביבים שלי.
כשאני מבשלת, אני אוהבת להפעיל יצירתיות ולשנות תו"כ הכנה, ואפייה אינה עונה על הצרכים הללו. אפייה מחייבת לעבוד על פי כמויות מדוייקות, אחרת זה לא מצליח. כך מצאתי את עצמי שוב ושוב משנה את כמויות המצרכים או מוסיפה תוספות שונות, על דעת עצמי, אשר הביאו להריסת העוגות בזו אחר זו :)
לבסוף הבנתי - באפייה צריך לדייק. לכן הצטיידתי בסט של כוסות מידה*  אשר בעזרתו אני מודדת כמויות מדוייקות של קמח, סוכר וכו' לבצקים.

מיותר לציין שאני עדיין ממשיכה בניסיונותיי ומשנה מצרכים (סוגי קמחים, שמנים, תוספות של אגוזים ופירות יבשים וכו'), תוך שמירה על מידות המתכונים המקוריים.

כך נולדה עוגת הגזר שלהלן:

עוגת גזר בניחוח נהדר של תבלינים מתקתקים.
זו עוגה שיכולה להוות ארוחה קטנה בפני עצמה - ארוחת בוקר לממהרים או חטיף של אחה"צ, בשעת ירידת אנרגיות. כך או כך מומלץ בחום ללוותה בכוס תה\תה קר.
העוגה הזו לא מאוד מתוקה, ויחסית לעוגה - היא מאוד מאוד בריאה.

מצרכים:
יבשים:
1 כוס קמח כוסמין
חצי כוס קמח מלא
מעט מלח
1.5 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
----------------------
רטובים:
4 ביצים
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כוס שמן קנולה

--------------------------------
תוספות לסוף:
1 כוס פקאנים שבורים שעירבבנו עם מעט קמח (על מנת לעטוף אותם**)
3 גזרים גדולה מגורדים (כשתי כוסות גזר מגורד)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי מגורד (לפי הטעם)


אופן הכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים בזילוף דק את השמן, וממשיכים לטרוף עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת חלקה (ללא גושים) ומקפלים פנימה פקאנים, גזר וג'ינג'ר. אם רוצים להמתיק יותר, אפשר להוסיף חצי כוס\כוס של צימוקים.
אופים כ 40 דקות. כרגיל - העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה, אחרי שמצננים מעט את העוגה.

יאמי!


---------------------------------------------------------------------------------
* כוסות מידה - כוסות למדידה מדוייקת של מצרכים למתכונים (סט של כוס, חצי כוס, רבע כוס ושליש כוס), וישנן גם כפיות מדידה.
**עטיפת אגוזים בקמח - מניסיוני הלא עשיר מדי באפייה, למדתי שלעיתים יש נטייה לתוספות כמו אגוזים או פירות יבשים לשקוע בעוגה. "הקפצתם" במעט קמח, טרם עירבובם עם הבלילה, מונעת זאת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה