כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

31 מאי 2010

שייק שקדים - בננה מרענן

בניסיון לצמצם צריכת מוצרי חלב ובעיקר חלב ניגר, מצאתי את השייק הבא, שהוא מרענן וטעים, ומצליח לקבל טעם חלבי בזכות השקדים.
שקדים עשירים בסידן, ברזל, חלבון, ויטמינים מקבוצת B ועוד.

כרגיל - לוקח חמש דקות להכין את השייק, אלא שיש הכנה מסויימת לפני :)
באמת שלא הכנה רצינית מדי...

הכנה מקדימה:
שמים כמות גדולה של שקדים (אפשר להתחיל עם חצי קילו, כדי שתוודאו שזה עובד לכם) במים למשך 24 שעות (אם מאוד חם, עדיף במקרר).
כעבור 24 שעות - הגיע זמן העבודה.... :) צריך לקלף את כל השקדים, והקליפה די דבוקה. למתחכמים שבינינו, אם תשימו את השקדים במים חמים, הקליפה אכן תרד ממש בקלות, אבל הערך התזונתי של השקדים נפגם.
לאחר מכן, אני ממליצה לחלק את השקדים למנות של 20 שקדים, לשים בשקיות ולהקפיא. בכל יום תוכלו להוציא מנה שכזו ולהכין לעצמיכם את השייק הנהדר הבא:

מצרכים:
20 שקדים שהושרו במים וקולפו
בננה
1 כוס מים (אני משתמשת בכוס קטנה יחסית, אני ממליצה שתתחילו בחצי כוס כדי שלא ייצא דליל מדי, ותוסיפו לפי הטעם)
כמה קוביות קרח

שמים את כל החומרים מלבד קוביות הקרח בבלנדר, מרסקים והמשקה מוכן. מוזגים לתוך כוס עם כמה קוביות קרח, ושותים לבריאות.
אפשר גם לרסק קרח עם יתר המרכיבים, אם אתם אוהבים לשתות קר, אבל אז כדאי לשים פחות מים.

דרך אגב, בשייק שבתמונה הוספתי גם מספר דובדבנים טריים (ולכן הצבע הנהדר), זה היה שדרוג נחמד, אך בדר"כ אין, וחוץ מזה הדובדבנים יקרים מדי בשביל שייקים... לאוהבי הפקאנים - ניתן להוסיף מספר פקאנים לשאר המרכיבים ולשדרג משמעותית.


לרוויה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה