כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

26 מאי 2010

סלט בריאות פושר - חם בהתחלה ומתקרר אח"כ...

זהו סלט מהיר הכנה, בעיקר אם יש לכם מבעוד מועד קינואה מבושלת במקרר (אין סיבה שלא תהיה :)).
בהמשך מתכונים נוספים עם הקינואה והטופו (לחוד) וכך ברגע שבישלתם כמות של קינואה ליומיים שלושה מראש, או שקניתם חבילת טופו, תוכלו לגוון ולהכין איתם מתכונים מהירים מדי יום.

הטעם של הסלט הוא מתקתק (תירס, פלפל צהוב ושעועית ירוקה) - חמצמץ (זיתים). ולמי שמפחד מטופו - לא מרגישים אותו, הוא מקבל את הטעם של מה שמסביבו, ומוסיף ערך תזונתי.

רכיבים:
קינואה מבושלת - בערך כוס, על פי הטעם (אפשר להחליף בבורגול שהושרה מראש לחצי שעה)
שעועית ירוקה
תירס טרי מבושל (על קלח, מכיוון שבתירס מקופסא יש הרבה סוכר)
2 שיני שום גדולות וחתוכות לפרוסות
שמן זית (אפשר עם שמן שומשום במקום - מאוד יוסיף למי שאוהב)
זיתים ירוקים מקופסא
פלפל כתום
טופו
שומשום (אם אוהבים)

מחממים בווק מעט שמן זית (או שומשום), מקפיצים דקה וחצי את שיני השום החתוכות, מוסיפים טופו, מערבבים דקה, מוסיפים שעועית ירוקה ושתי כפיות גדושות של שומשום. מקפיצים עוד כמה דקות ומכבים. שופכים פנימה את הקינואה ומערבבים, מוסיפים את התירס (מורידים מהקלח עם סכין לפני) ומערבבים, מוסיפים את הפלפל והזיתים החתוכים מערבבים. בתיאבון. למי שמעוניין במלח, אפשר להוסיף או להוסיף סויה במקום.
אפשר גם להוסיף פלפל שחור\מעט פלפל אדום חריף להקפצה. על פי הטעם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה