כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

26 מאי 2010

סלט קינואה לשונאי קינואה

סלט קינואה חמוץ-מתוק, טעים טעים.

לדעתי זהו המתכון האלגנטי ביותר לאכילת קינואה - הקינואה המשעממת הופכת לסקסית מתמיד :)
ערכתי מחקר קטן בקרב שונאי קינואה, וכולם הסכימו פה אחד - הסלט טעים!

מצרכים:
קינואה מבושלת מצוננת (בערך כוס)
חופן חמוציות
חופן פקאנים\אגוזי מלך\שניהם
כחצי בצל סגול

עשבי תיבול* קצוצים יחד:
חופן כוסברה\פטרוזיליה
5 עלי נענע
4 עלי בזיל

לרוטב:
לימון
דבש
שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
סוחטים מיץ מלימון עסיסי, מוסיפים כפית דבש, ומערבבים עד להתמוססות הדבש** בלימון.
מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.

שמים את הקינואה בקערה שבכוונתינו להכין בה את הסלט, שופכים את הרוטב ומערבבים.

חותכים בצל לחתיכות גדולות יחסית (אני באופן אישי מעדיפה לא לאכול את הבצל ולכן חותכת גדול, כך שרק ישאיר טעם ואוכל בקלות להוציאו מהסלט).
קוצצים את החמוציות, הפקאנים והירוקים.
מערבבים הכל יחד עם הקינואה, והסלט מוכן.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* טיפ עשבי תיבול:
בכל הקשור לבישולי בריאות, עשבי תיבול טריים הם הם סוד הטעם לרוב (כמו גם תבלינים כמובן).
אני המצאתי לי מין שילוב כזה של שלושת הירוקים האהובים עלי - כוסברה, נענע, בזיל. זהו שילוב מנצח שמתאים למנות רבות. הנענע והבזיל מוסיפים מתקתקות מסויימת והכוסברה - זה רק לאמיצים :)
במאכלים מסויימים אני מעדיפה את המרירות של הסלרי או את המתקתקות של השמיר, תלוי באיזה אוכל מדובר.
לא משנה איזה עשבי תיבול אתם אוהבים - העיקר לאכול אותם- הם עשירים בנוגדי חימצון לרוב, ולכל אחד מהם סגולות רבות משלו.

** טיפ המסת דבש בלימון:
כידוע חימום דבש פוגע בערכיו התזונתיים. לשמחתי גיליתי כי אפשר להמיס דבש במיץ לימון, וכך לשמור על הערך התזונתי!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה