כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

31 מאי 2010

פאי שזיפים מקמח מלא

אני חייבת להודות שקצת יותר מאתגר למצוא קינוחים בריאים.
מי שמכיר אותי יודע שאתגרים זו ה"מחלה" שלי, והם מייד מביאים אותי לפעולה, וכך מדי שבוע אני מקפידה לנסות ולהמציא קינוחים בריאים שונים ומגוונים. והשבוע די הצלחתי במשימה...
הפאי הזה מורכב מבצק "פירורים" של פאי, שממנו אפשר להכין כל פאי (תפוחים* וכדומה). בהמשך יש גם הוראות הכנה של פאי זה עם תפוחים.
אני בחרתי בפאי שזיפים מכיוון שזו העונה והתחשק לי ללכת על השילוב החמוץ - מתוק הזה..
אל תבהלו מהקמח המלא ומהקוואקר, למרות שהם פה בשביל הבריאות, הטעם שהם נותנים - מדהים. שימו לב שהם גורמים לכך שצבע הבצק יהיה כהה מהרגיל.
וכמעט שכחתי... - חמש דקות עבודה ;)

מצרכים:
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס קוואקר (ולא שיבולת שועל שלמה)
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כפית קינמון
8 שזיפים בינוניים חתוכים לפרוסות (מהסוג האדום מבפנים)

שמים במערבל עם וו גיטרה את כל החומרים, מלבד השזיפים, עד לקבלת בצק. אפשר להשלים את התהליך בלישה בידיים.
מפזרים בערך חצי מכמות הבצק על פני תבנית ומשטחים בידיים ליצירת שכבת בצק דקה (כחצי ס"מ). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, למשך 12 דקות בערך. מוציאים, מפזרים את פרוסות השזיפים על גבי הבצק, ומכסים בשכבת פירורים מהבצק שנותר (אותם עושים עם הידיים תוך כדי). 
אופים כעשרים וחמש דקות נוספות, עד שהבצק משחים מעט ונראה מוכן.

הגשה מומלצת - עם כדור גלידת וניל משובחת :)



*כאמור, אפשר להשתמש בבצק זה גם לפאי תפוחים.

מצרכים:
4 תפוחים מסוגים שונים (לדוגמא סמית' וחרמון) חתוכים לקוביות
כף סוכר חום (עד 2 כפות)
30 גרם חמאה


ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים מספר דקות תו"כ ערבוב.
במקרה שעושים את הפאי עם תפוחים אין צורך בשכבת הבצק מלמטה, מכיוון שהתפוחים אינם הופכים לרסק תו"כ האפייה (בשונה מהשזיפים), ולכן מפזרים את התפוחים על המחבת ומפזרים מעל את כל הבצק, כפירורים.
ולאחר מכן מכניסים לתנור לכ 30 דקות. 

אם יש לכם מתכונים לקינוחי בריאות מנצחים, אתם מוזמנים לשתף.


בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה