כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

26 מאי 2010

דייסת קוואקר טעימה

רבות דובר על ערכיו התזונתיים הגבוהים של הקוואקר - סידן, ברזל, סיבים ועוד. 
בתקופת שפל זו של החלב על מוצריו, ואחרי שכולנו כבר יודעים להגיד שחלב לא עושה לנו טוב (עם כל הכבוד לסידן), להלן אלטרנטיבה טובה לחלב (או לחם) בארוחת הבוקר - דייסת שיבולת שועל מפנקת וטעימה במיוחד.

מצרכים:
6 כפיות גדושות שיבולת שועל - מהסוג השלם (לא זה הנקרא קוואקר ומשמש להכנה מהירה!)  
כוס מים
מקל קינמון

תוספות לבחירה:
תפוחים
בננות
תפוחים מיובשים
דובדבנים חמוצים מיובשים (בכל חנויות הטבע)\חמוציות
קוקוס
שקדים\פקאנים
דבש
שקדיה *

מבשלים יחד מספר דקות עד שהשיבולת שועל מתנפחת ונוצרת דייסה מעט סמיכה (תוכלו ללמוד תו"כ הכנה מה רמת הסמיכות המועדפת עליכם ובהתאם לשחק עם כמויות המים ושיבולת השועל).

בשלב זה יש להוציא את מקל הקינמון. אפשר להוסיף את התפוח\הבננה לתוך הסיר כשהדייסה עדיין חמה על מנת שיוציא מעט מהארומה שלהם.
מוזגים לצלחת מטפטפים דבש על גבי הדייסה ומפזרים מעל את כל הפירות היבשים המועדפים עלינו. התוספות המועדפות עלי הן: תפוחים, קוקוס, דובדבנים חמוצים מיובשים ושקדים.

למי שהדייסה הזו מרגישה בריאה מדי - אפשר להוסיף מייפל במקום דבש, ולבחור בתוספות של הבננה הקוקוס והפקאנים.

* טיפ שקדייה - אם חסר לכם הטעם החלבי בדייסה, אפשר לערבב לתוך הדייסה כפית של שקדייה, לפני שמוסיפים את הדבש ומפזרים את הפירות והאגוזים.
שקדייה זוהי מחית שקדים טבעית, בעלת ערכים תזונתיים רבים (ברזל, סידן, חלבון ועוד). 

בתיאבון!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה