כמה מילים על אוכל בריאות (ועל הכותבת..)

בעברי הייתי פודי* קלאסית. אני ובן זוגי נהגנו לבקר בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה באיזור ת"א, ומדי פעם היינו משלבים גם את האהבה שלי לנוף, טיולים וטבע, ויוצאים להרפתקאות אוכל באיזורים שונים בארץ. הקניות החביבות עלי ביותר היו חנויות של שפים, שם נהגתי לבקר (ועדיין נוהגת לפעמים) על מנת להתעדכן בחידושים ולצרוך מיני גאדג'טים למטבח.



מאז הולדת בתי (לפני שלוש שנים) הפך מטבח ביתי למטבח גורמה בריא.



בתהליך זה למדתי שהסוד הגדול ביותר בהכנת אוכל בריא הוא ההתארגנות. במרבית המקרים כדאי להיערך מראש על מנת לקצר את זמן ההכנה ברגע האמת. כך מצאתי שעל מנת לבשל קטניות לדוגמא, עלי לדאוג להכנתם (השרייתם וגם בישולם לפעמים) מבעוד מועד, חלוקתם למנות והקפאתם. כך העבודה נעשית פעם אחת, ולאחר מכן אני יכולה להשתמש פעמים רבות באותה קטנייה שהוקפאה, דבר החוסך זמן רב בעת ההכנה.



בנוסף, גיליתי את הכיף הגדול בהכנת אוכל טרי ומהיר (לפני כן נמשכתי לרוב להכנת ארוחות מורכבות ומתוחכמות), תוך שימוש בצבעוניות, מרקמים וטעמים שונים. דבר היוצר גיוון ועניין בארוחה, והופך אותה לחוויה גדולה ומשמחת. כאן נכנס סוד נוסף הקשור באוכל בריא והוא - תפקידם החשוב של צמחי התבלין. צמחי תבלין טריים מוסיפים טעם מרענן ומגוונים כל ארוחה, החל מסלט פשוט וכלה בדג או מנת דגנים וקטניות. כמו כן, לצמחי התבלין ערך מוסף חשוב והוא הערכים התזונתיים - ויטמינים ומינרלים שונים כגון: ברזל, ויטמין C ועוד.



לכל אלו שמילים כמו אוכל בריא, קינואה, כוסמת וכדומה, גורמים להם לחשוב שמקומם אינו בבלוג זה:

אכילה בריאה הנה תהליך. תהליך טעים מאוד, שבו בכל רגע בידינו הבחירה מה ברצוננו לשנות ומה לא. היפה בתהליך זה הוא ששינוי קטן ביותר (כמו הפחתת כמות הסוכר במשקאות שאנו שותים) מביא באופן די מהיר לכך שהגוף מתרגל ומשנה את טעמו וצרכיו. וכך מאכל שלא היה לטעמינו קודם, לפתע הופך לנחמד ואף טעים בעינינו. מה שאני מנסה לומר הוא שמדובר בלימוד עצמי, וכמו בכל לימוד אחר, מומלץ ואף רצוי לעשות את השינוי לאט ובהדרגה.

כמו כן, זה לגיטימי לחרוג לפעמים מהתפריט הבריא ולאכול מדי פעם דברים שאינם נכללים בהגדרת ה"בריאים", סתם כי אוהבים. עם הזמן אפילו תגלו שהם לא עושים לכם טוב, כי הגוף שלכם כבר לא רגיל לעכל אותם.



רק בריאות לכולנו.



---------------------------------------------------------------



*פודי - כינוי לאדם המתעניין באכילתו ובהכנתו של מזון משובח











חפש בבלוג זה

26 מאי 2010

מוקפץ "קלאסי"

זהו מוקפץ משודרג, עם מייפל, נענע ובזיל שהופכים אותו לחוויה.

מצרכים:
איטריות ביצים (אפשר להשיג בכל חנות שיש בה מוצרים מהמזרח) - לשני אנשים

2 גזרים גדולים - חתוכים לעיגולים דקים יחסית
צ'ילי חריף טרי (אדום\ירוק)
1-2 פלפלים חתוכים לרצועות
רבע עד חצי כרוב (לפי הטעם) - חתוך לרצועות
טופו (בערך 100 גר) חתוך לקוביות
מעט שמן קנולה
צ'ילי מתוק יבש גרוס - 2 כפיות או יותר
מייפל  - לפי הטעם (ולא יותר מכף! :))
סויה - לפי הטעם
4-5 עלי נענע
4 עלי בזיל
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
-------------------------------------------------------------------------
כוסברה
בוטנים קצוצים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר, זורקים פנימה את האיטריות לשלוש דקות, מסננים ושמים בצד.

מחממים שמן בווק, מוסיפים פנימה את השום לדקה, מוסיפים מייפל, סויה, נענע, בזיל*, מערבבים יחד כדקה - שתיים, וזהו הרוטב שלנו. מוסיפים את הטופו ומערבבים. זורקים פנימה את הירקות - גזר, כרוב, פלפלים, פלפל חריף. מערבבים.
מוסיפים את הצ'ילי היבש. ומערבבים מספר דקות נוספות עד שהגזר מעט מתבשל (אמור להישאר קראנצ'י).

מוסיפים פנימה את הנודלס ומערבבים עד שנראה כמו מוקפץ :)

לאחר ההגשה לצלחת מפזרים למעלה כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.

בתיאבון!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* טיפ טיגון תבלינים - במהלך ארוחת פיוז'ן אסייתית במסעדת צפרה, ניסיתי לנחש מה הטעם המיוחד והמתקתק הזה שיש למנה, ונראה לי שהצלחתי... כאשר מוסיפים לשמן החם את הנענע והבזיל בתחילת ההקפצה, הם מוציאים טעם וארומה נהדרים ומשפרים משמעותית את המנה.
טיגון תבלינים באופן כללי, מוציא מהם את מירב הטעם, כך שאפשר לאמץ טיפ זה לכל בישול שבו מעוניינים להבליט טעם של תבין כלשהו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה