אתמול גיליתי שיש לי במקרר כמות גדולה של ענבים "ישנים".
התלבטתי מה לעשות איתם - שקלתי להכין שיכר ענבים ולבסוף הוכרע העניין לטובת ריבת ענבים.
הריבה הזו הוכיחה את עצמה.. היא העלתה לי זיכרונות של קיץ אצל סבתא שלי, שנהגה להכין ריבות מכל דבר (כולל וורדים וקליפות שונות)... כשהריבה הייתה מוכנה (אחרי שצוננה) מזגתי לעצמי כוס מים קרים - קרים, והכנסתי פנימה כפית גדושה מן הריבה. לסירוגין שתיתי מה"מיץ" שנוצר ואכלתי עם כפית את הענבים הקרירים, והתרפקתי לי על הטעם והזיכרון. איזה מזל שסבתא שלי לימדה אותי סודות מהמטבח שלה ;)
כמובן שלא מדובר בעוד ריבת ענבים - ענבים + סוכר לבן ביחס של 1:1...
אלא בריבת ענבים מתובלת, שבושלה עם סוכר חום כהה, כך שצבעה כהה ומרשים וטעמה - גן עדן :)
מצרכים:
1ק"ג ענבים (פרי נטו)
7 כפות סוכר חום כהה
מקל של קינמון
5-8 מסמרי ציפורן (תלוי עד כמה אוהבים שטעם הציפורן יהיה דומיננטי)
לב של תפוח* (רק החלק שבו רואים את הגרעינים)
מיץ מחצי לימון
אפשר להחליף את גרעיני התפוח במספר גרעינים של לימון
אופן ההכנה:
מבשלים את הענבים עם הסוכר, הקינמון והציפורן כשעה ורבע - שעה וחצי, מוסיפים את התפוח, מיץ הלימון וגרעיני הלימון, ומבשלים רבע שעה נוספת. נותנים לריבה להתקרר, מעבירים לכלי אטום ומעוקר, ומאכנסים במקרר.
------------------------------------------------------------------------------------
*המטרה של מיץ הלימון (מעבר לטעם) כמו גם של גרעיני התפוח והלימון היא להקשות מעט את הריבה (על מנת שלא תשאר נוזלית לגמרי). התפוח מאפשר להכניס את הגרעינים כשהם תפוסים בתוכו וכך בתום הבישול זורקים את התפוח עם הגרעינים ואין חשש מלאכול אותם. במקרה של גרעיני הלימון (כמו גם הציפורן), עדיף לעטוף אותם בשקית רשת דקיקה שמתאימה לבישול, כך שבתום הבישול אפשר להוציאה בקלות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה