אבל לפעמים צריך לגוון...
המתכון הספציפי הזה צמח מהשראתם של החום הכבד השורר בחוץ (ומחייב ארוחות קלילות) והשראתו של מתכון של ג'יימי אוליבר, שראיתי לפני כמה שנים, בו הוא ערבב פסטה חמה עם סלסת עגבניות טריות. המתכון הנוכחי קיבל תפנית בריאה, בלקנית וטעימה יותר, בעיני :)
הרעיון הוא שמכינים מעין סלט עגבניות קצוץ, מכינים את הפסטה ומערבבים את הסלט הקר עם הפסטה החמה ליצירת פסטה ברוטב עגבניות בלקני - רענן, בטמפרטורת החדר. המנה הזו נוטפת בריאות וריח של בזיל, שמן זית ושום.
הפסטה עשויה במקרה זה מקמח מלא, במקרים אחרים אני עדיפה פסטה מקמח כוסמין (ניתן להשיג בחנויות אורגניות). כך או כך - אל חשש, טעם הפסטה אינו שונה באופן משמעותי מפסטה רגילה.
מצרכים (כמות ליחיד):
חופן פסטה (עדיף קמח מלא או כוסמין)
כ - 5 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
ל"סלט":
2-3 עגבניות בשלות קלופות
חצי פלפל חריף אדום טרי
1 פלפל רמירו אדום קטן
כ 10 עלי בזיליקום טריים
זיתים שחורים (השתמשתי בסוג המקומט)
פטה/פרמז'ן - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי (אם מוסיפים גם פטה וגם זיתים שחורים אין צורך בהרבה מלח)
אופן הכנה:
מתיחים מים בסיר, מוסיפים פנימה את הפסטה, מוסיפים מעט שמן ומבשלים ללא מכסה כשמונה דקות (עד שהפסטה הגיע לרמת עשייה מתאימה). בינתיים קוצצים את שיני השום ומניחים על מחבת עם שמן הזית (עוד לא מדליקים את האש). להכנת ה"סלט" - קוצצים את הבזיליקום, עגבניות, פלפלים, זיתים שחורים ופטה, מערבבים יחד בקערה ומתבלים. מי שאוהב יכול להוסיף גם בצל סגול קצוץ - כרבע בצל בינוני - בעיני זה אפילו גורע במקרה זה.
כאשר הפסטה מוכנה, שמים את המחבת עם שמן הזית והשום על האש, ומטגנים את השום קלות - כדקה. מסננים את הפסטה, ומקפיצים עם שמן הזית והשום לדקה נוספת. מכבים את האש, מעבירים את הפסטה לצלחת, שופכים את ה"סלט" פנימה, מערבבים ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה