אפיית עוגות זה לא אחד התחביבים שלי.
כשאני מבשלת, אני אוהבת להפעיל יצירתיות ולשנות תו"כ הכנה, ואפייה אינה עונה על הצרכים הללו. אפייה מחייבת לעבוד על פי כמויות מדוייקות, אחרת זה לא מצליח. כך מצאתי את עצמי שוב ושוב משנה את כמויות המצרכים או מוסיפה תוספות שונות, על דעת עצמי, אשר הביאו להריסת העוגות בזו אחר זו :)
לבסוף הבנתי - באפייה צריך לדייק. לכן הצטיידתי בסט של כוסות מידה* אשר בעזרתו אני מודדת כמויות מדוייקות של קמח, סוכר וכו' לבצקים.
מיותר לציין שאני עדיין ממשיכה בניסיונותיי ומשנה מצרכים (סוגי קמחים, שמנים, תוספות של אגוזים ופירות יבשים וכו'), תוך שמירה על מידות המתכונים המקוריים.
כך נולדה עוגת הגזר שלהלן:
עוגת גזר בניחוח נהדר של תבלינים מתקתקים.
זו עוגה שיכולה להוות ארוחה קטנה בפני עצמה - ארוחת בוקר לממהרים או חטיף של אחה"צ, בשעת ירידת אנרגיות. כך או כך מומלץ בחום ללוותה בכוס תה\תה קר.
העוגה הזו לא מאוד מתוקה, ויחסית לעוגה - היא מאוד מאוד בריאה.
מצרכים:
יבשים:
1 כוס קמח כוסמין
חצי כוס קמח מלא
מעט מלח
1.5 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1.5 כפיות קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית ציפורן
----------------------
רטובים:
4 ביצים
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כוס שמן קנולה
--------------------------------
תוספות לסוף:
1 כוס פקאנים שבורים שעירבבנו עם מעט קמח (על מנת לעטוף אותם**)
3 גזרים גדולה מגורדים (כשתי כוסות גזר מגורד)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי מגורד (לפי הטעם)
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות.
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם סוכר, מוסיפים בזילוף דק את השמן, וממשיכים לטרוף עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת חלקה (ללא גושים) ומקפלים פנימה פקאנים, גזר וג'ינג'ר. אם רוצים להמתיק יותר, אפשר להוסיף חצי כוס\כוס של צימוקים.
אופים כ 40 דקות. כרגיל - העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה, אחרי שמצננים מעט את העוגה.
יאמי!
---------------------------------------------------------------------------------
* כוסות מידה - כוסות למדידה מדוייקת של מצרכים למתכונים (סט של כוס, חצי כוס, רבע כוס ושליש כוס), וישנן גם כפיות מדידה.
**עטיפת אגוזים בקמח - מניסיוני הלא עשיר מדי באפייה, למדתי שלעיתים יש נטייה לתוספות כמו אגוזים או פירות יבשים לשקוע בעוגה. "הקפצתם" במעט קמח, טרם עירבובם עם הבלילה, מונעת זאת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה