אני והסלמון זה סיפור קצת מוזר...
בסושי הוא לא ממש לטעמי ואני תמיד מעדיפה טונה אדומה. זו הסיבה שדי הרבה זמן חשבתי שאני לא אוהבת סלמון אלא רק טונה אדומה...
ובכן, טעיתי.
הסלמון הכתום והחביב, אמנם לא לטעמי כשהוא חי או מעושן, אך לאחר בישול קצר צבעו הופך לורדרד וטעמו עדין ומיוחד. כמו שאני אוהבת - לא דגי מדי....
ואם תקפידו שבכל ביס סלמון יהיה גם מעט מסלט התפו"א שלהלן, תקבלו חגיגה של ממש.
ואם תקפידו שבכל ביס סלמון יהיה גם מעט מסלט התפו"א שלהלן, תקבלו חגיגה של ממש.
הטונה, לעומתו, במיטבה דווקא כשהיא חייה - בסושי או סביצ'ה (מתכון יגיע בהמשך), או צרובה קלות על מחבת לוהטת. העיקר שתשאר אדומה בפנים ותהיה טרייה טרייה (שזה הכלל לגבי כלל הדגים - רק טרי!).
אז למתכוננו:
מצרכים (מנה ליחיד):
לדג -
פילה סלמון
שמן זית
רוזמרין
שום
סויה
מייפל
פלפל שחור גרוס במקום
לתפו"א -
1 תפו"א גדול רתוח או אפוי בנייר כסף (כך או כך טעים יותר בקליפתו)
כף מיונז
חצי בצל סגול
מלח
פלפל שחור גרוס במקום
אופן ההכנה:
לאחר שסיימנו לבשל את תפוח האדמה, מתחילים בבישול הדג. מורחים את הדג במעט סויה ומייפל, ומפלפלים מעט.
מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים שן שום פרוסה לחתיכות ורבע כפית רוזמרין, מניחים את הדג על העור למספר דקות. לאחר מכן, הופכים על כל צד (את הסלמון יש לטגן על כל ארבעת צדדיו, מכיוון שהנתח עבה ובשרני ואנו רוצים שיתבשל גם בפנים) למספר דקות, עד שנראה מעט קריספי מלמעלה (ולא שרוף! כמו בתמונה :)). לבסוף מחזירים את הדג "לעמוד" על עורו, משאירים במחבת ומכבים את האש.
סלט התפו"א -
מקלפים את התפו"א בעודו חם, חותכים לקוביות בינוניות, מוסיפים פנימה בצל סגול חתוך דק*, מעט מלח ופלפל, כף מיונז ומערבבים יחד. זהו - כזה פשוט וכזה טעים!
-------------------------------------------------------------------------------
* אם אתם אמיצים והצלחתם לקלף את תפו"א בעודו לוהט, הבצל יימס מעט על תפו"א ויוציא טעם הנהדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה