העוגיות האלה, הן העוגיות הכי אהובות עלי.
אחרי שילדתי הן היו החטיף הקבוע שלי, ונהגתי להכין אותן מדי שבוע בהתמדה.
המתכון המקורי הוא של קרין גורן המדהימה (נקרא עוגיות גרנולה ממכרות), אני שיניתי קצת כמויות (של חמאה, קמח וסוכר) והחלפתי את התוספות - אגוזי מלך בפקאנים וצימוקים בחמוציות.
כך נוצרו להן העוגיות שלהלן, עם ניחוח הורס של חמאה וקינמון, בטעם מתוק - חמצמץ, כמו שאני אוהבת.
מצרכים (כ 25 עוגיות):
200 גר' חמאה רכה
1 ורבע כוסות סוכר חום - מהסוג הרטוב
1 ביצה + 1 חלמון (ביצים מידה L)
1 וחצי כוסות קמח
2.5 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
חצי כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כוס חמוציות
1 כוס פקאנים שבורים
אופן ההכנה:
מעבדים יחד חמאה וסוכר במעבד מזון, לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד. מוסיפים קמח שעורבב יחד עם קינמון, סודה לשתייה ומלח, ומעבדים יחד עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזים וחמוציות ומעבדים עוד כדקה עד שמתערבבים באופן אחיד.
יוצרים בידיים כדורים (בגודל של כדורי פינג פונג בערך) ומניחים על תבנית עם רווחים (העוגיות משתטחות במהלך האפייה)
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, למשך כ 18 דקות. העוגיות מוכנות כאשר השוליים מתחילים להשחים ובמרכז הן עדיין רכות. מוציאים מהתנור, מצננים, ושומרים בכלי אטום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה