הסביצ'ה זהו מעין סלט דג חי. מקורו כנראה בפרו שבדרום אמריקה (יש הסוברים שמקורו ספרדי).
הסביצ'ה מורכב מירקות, רוטב ודג חי. הדג למעשה אינו נחשב לחי מכיוון שהלימון, הנמצא ברוטב, מעביר אותו תהליך של "בישול", על ידי החמצתו.
זוהי מנה מרעננת שכיף לאכול בקיץ, וכולה בריאות.
הסביצ'ה שלהלן הינו צבעוני* ביותר, ובעל מגוון רב של טעמים ומרקמים.
מצרכים:
פילה דג ים חתוך לאצבעות דקות וקצרות (אני השתמשתי בפלמידה לבנה)
2 פלפלים אדומים - עדיף מסוג רמירו\שושקה (הסוג המאורך וצר, כיוון שהם מתוקים יותר)
חצי אבוקדו
מיץ מ 1 לימון
2 כפיות דבש
חתיכת ג'ינג'ר מגורדת
צרור כוסברה קצוצה
כפית צ'ילי אדום יבש
1-2 כפות רוטב סויה
בצל סגול פרוס לעיגולים גדולים**
חתיכה קטנה של פלפל חריף טרי קצוצה דק
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
ממיסים את הדבש במיץ הלימון, מוסיפים סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי, שמן זית ופלפל חריף, מערבבים יחד ומניחים בצד - זהו הרוטב.
חותכים את הפלפל לרצועות דקות וקצרות ושמים בקערה. חותכים את האבוקדו לקוביות בינוניות - קטנות, מוסיפים לקערה. מוסיפים את הבצל הסגול והכוסברה ומערבבים. מוסיפים את הדג (ממש ברגע שבו מוכנים לאכול, על מנת שלא נתחיל את תהליך ה"בישול" של הלימון מוקדם מדי) ואת הרוטב ומערבבים עם יתר הירקות, ומגישים מייד.
--------------------------------------------------------------------------------------
* על צבעוניות באוכל - צבעים מגוונים בארוחה, מרמזים על גיוון בערכים התזונתיים, לכן מומלץ להשתדל לאכול בצבעוניות מגוונת.
** טיפ בצל - ישנן מנות שטעמו של בצל חי (במיוחד בצל סגול) מוסיף להן המון. לצערי, שמתי לב שאכילת בצל חי יוצרת אצלי (כמו אצל רבים אחרים) מעין חומציות שורפת בקיבה. לכן, אני נוהגת לחתוך את הבצל לחתיכות גסות, על מנת שיוציא את טעמו למנה ועדיין יאפשר לי להפרידו בקלות מיתר המנה בזמן האכילה, מבלי שאאלץ לאכול אותו.
אוכל זה נפלא :) כל כך טוב שאפשר לחיות בריא ועדין לאכול נכון וטעים, וטוב שיש בלוגים כאילו שמציעים איך לבלות במטבח כראוי בצורה היעילה והכיפית ביותר..
השבמחקכלי אוכל