את הלביבות האלה "המצאתי" ערב אחד, בשעה שבאתי להכין לבתי ארוחת ערב, וגיליתי שחוץ מביצים, אין "כלום" בבית. המצפון שלי לא נתן לי להכין שוב "סתם" חביתה, והחלטתי לשדרג אותה בעוד כמה ערכים תזונתיים, וכך גם שודרג שמה מחביתה ללביבה ;)
מאז, הלביבה הזו מככבת אצלינו בבית בארוחות הערב.
מצרכים:
2 ביצים
1 שן שום גדולה כתושה
חצי בטטה קטנה מגורדת
חצי כפית כמון
2 כפות קוואקר*
מעט מלח
2-3 כפות שמן זית
אם הילדים לא יתנגדו למראה ירוקים בלביבה שלהם, אפשר להוסיף מיקס של:
3 עלי נענע
צרור פטרוזיליה
או כל שילוב אחר של עשבי תיבול טריים
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת נוזלית.
מחממים מעט שמן זית במחבת, שופכים את התערובת לשמן (כלביבות קטנות או כלביבה אחת גדולה - כמו בתמונה).
מטגנים 2 דקות על אש בינונית, מנמיכים ומכסים לעוד כ - 5 דקות, הופכים ומכסים לכ - 5 דקות נוספות, והלביבה מוכנה.
--------------------------------------------------------------------------------
* הקוואקר מהווה תחליף נהדר לקמח בקציצות. הוא סופח נוזלים ובעל ערך תזונתי רב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה