המנה הזו נוצרה במקרה בבוקרו של עוד יום מפתיע ;).
לא תכננתי לבשל על הבוקר, אבל מפה לשם, תו"כ הכנת ארוחת בוקר לעצמי, מצאתי את עצמי מוציאה סיר, שופכת פנימה קינואה, מטגנת קלות, ומתלבטת מה יעלה בגורלה - האם זו "סתם" קינואה שאהפוך אח"כ לסלט או שאולי יתבשל פה תבשיל קינואה. התקשרתי לחברה לשאול לגבי מתכון קינואה כתומים שסיפרה לי עליו כמה ימים קודם לכן, אבל היא לא ענתה.
כך נולדה לה מנת הקינואה האסייתית שלהלן.
מנה זו יכולה להיות בפני עצמה - כארוחה קלה, או כתוספת המלווה מנה עיקרית (דג לדוגמא..).
חלב הקוקוס והקארי הדומיננטים והמתקתקים מעדנים מאוד את טעמה של הקינואה, כך שכל מי שחובב כתומים ותיבול מזרחי, יוכל להתחבר אליה, גם אם אינו חובב קינואה.
מצרכים (כמות ל 4 פחות או יותר):
1 כוס קינואה
2 כוסות של בטטה ודלעת\דלורית, חתוכות לקוביות קטנות-בינוניות
5 כפות שמן זית
2.5 כוסות של מים וחלב קוקוס* - כוס חלב קוקוס וכוס וחצי מים לדוגמא (או כל מיהול אחר של מים וחלב קוקוס שנראה לכם לנכון)
2 כפיות קארי** (אני השתמשתי באבקה הכתומה)
5-8 שיני שום - לפי הטעם (אם אתם משתמשים בשיניים קטנות, אני ממליצה להשאירן שלמות, טעים לאכול אותן כך)
חצי כפית מלח
צרור כוסברה קצוצה
חתיכת פלפל חריף ירוק\אדום*** (על פי הטעם)
אופן הכנה:
מטגנים קלות את הקינואה, מוסיפים את השום, ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים את הכתומים ומטגנים מספר דקות נוספות.
שופכים פנימה את הנוזלים (מים + חלב קוקוס), מערבבים, מוסיפים את הקארי, מלח, כוסברה ופלפל חריף, נותנים לנוזלים לבעבע כמה דקות, מנמיכים את האש ומכסים לכ - 25 דקות. אם עדיין יש נוזלים, אפשר להשאיר על האש לעוד מספר דקות.
אפשר להגיש עם כוסברה טרייה קצוצה מלמעלה.
-------------------------------------------------------------------------------------
* כמה מילים על קארי - הקארי זוהי תערובת של תבלינים, המגיעה באבקה או משחה. האבקה לרוב מקורה הודי ואילו המשחה מקורה תאילנדי (מכילה מיני שורשים, למונגראס, שום, צ'ילי ועוד). לקארי צבעים שונים - כתום, ירוק ועוד. לרוב מבשלים קארי עם חלב קוקוס.
** לגבי חלב הקוקוס - חלב הקוקוס מגיע בקופסאות שימורים, ומתחלק לנוזל קוקוס (הכי פחות עשיר, יותר מימי), חלב קוקוס וקרם קוקוס. קרם קוקוס, כשמו כן הוא - קרמי, ולכן הוא העשיר ביותר בטעמו (ובאחוזי השומן שבו...).
*** טיפ פלפל חריף טרי - על מנת להנות מהטעם הנפלא שהפלפל החריף נותן לתבשילים, ועדיין להמנע מחריפות יתר, אני משתמש בחתיכת פלפל חריף שלמה, לא קצוצה, ולקראת סוף הבישול זורקת אותה בשלמותה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה