אני מודה שהחולשה שלי היא לפיצות, ובכלל, לגבינות מותכות.
כך מצאתי את עצמי מותקלת בחג השבועות האחרון, כאשר התשוקה לגבינות חזרה אלי, בעקבות הפרסומות אשר נבטו אלי מכל מקום בסופר. נשברתי, וקניתי גאודה עיזים מדהימה. מבחינת אחוזי שומן - אני לא מתחייבת, מבחינת העיכול - קלה לעיכול משמעותית מגבינה צהובה מחלב פרה, ומבחינת הטעם - טעימה לפחות כמו כל גבינה צהובה אחרת. כמובן שהידיעה שמדובר בגבינת עיזים מאוד עודדה אותי, וגרמה לי להרגיש שזה אפילו חשוב. להיות אנושית ולזרום עם התאווה, בטח ביום חג...
אז למה אני מספרת לכם את כל זה? כי אני צריכה איכשהו להצדיק את העובדה שיש מעל המילים שאתם קוראים תמונה וכותרת של פיצה.... והתירוץ לכך הוא העובדה שנשארה לי במקרר כמות של גבינת עיזים מאותה מעידה בחג השבועות, ומאוד רציתי להיפטר ממנה אחת ולתמיד, שתפסיק לרבוץ על מקררי (ומצפוני). תוסיפו על זה ריח של מאפה טרי שהתפשט אצלינו בבניין הערב, ומפה לשם מצאתי את עצמי לשה בצק לפיצה.
אז מה מיוחד בפיצה שלהלן? מדובר כמובן בפיצה "הום-מייד", כולל הבצק, אשר עשוי מקמח מלא. רוטב העגבניות נעשה מעגבניות טריות במקום. בקיצור, אפשר להתפרע איתה מבלי להרגיש ממש אשמים.
מצרכים (לפיצה עגולה בקוטר של 30 ס"מ בערך, אצלינו בבית - מנה לזוג רעב עד שלישיה מנשנשת):
לבצק:
1.5 כוסות קמח
רבע עד חצי כוס מים (תמיד עדיף לשים פחות בהתחלה ולהוסיף אח"כ עוד על פי הצורך)
2 כפות שמן זית
לרוטב:
3 עגבניות בשלות טריות מגורדות
1 שן שום כתושה
חתיכת פלפל חריף ירוק/אדום קצוצה דק
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כפית סוכר חום/כף קטשופ
6 עלי בזיליקום טריים קצוצים
בנוסף:
גבינת עיזים מסוג שאהוב עליכם (ויכול לקבל מרקם מותך), לדוגמא גאודה.
תוספות לבחירה
הכנת הבצק - לשים את כל החומרים ליצירת בצק אחיד שאינו דביק. מפזרים על משטח מעט קמח מלא, מרדדים את כדור הבצק עד שמגיע לעובי של כ 1-2 מילימטר. מניחים את הבצק על תבנית ודוקרים במזלג.
אופים את הבצק כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את הבצק מהתנור, אם נוצרו "גבעות" בבצק, דוקרים שוב במזלג.
כעת מורחים את הבצק ברוטב העגבניות, מפזרים מעל את הגבינה ואת התוספות לבחירתכם.
מחזירים לתנור לכרבע שעה נוספת.
מכיוון שמדובר בבצק מקמח מלא (שנוטה להיות חסר טעם בפני עצמו) מומלץ מאוד להקפיד ולפזר את הרוטב באופן שווה על כל הבצק (כולל ההיקף שבדר"כ נוטים להשאירו ללא רוטב וגבינה בפיצות מקמח לבן), על מנת שיספוג את הרוטב, ויקבל את טעמו הנהדר.
תהנו! ואל תתרגלו ;)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה