התבשיל הזה נולד קצת אחרי שהבת שלי התחילה לאכול אוכל מוצק. מדי יום חיפשתי חידושים בריאים על מנת לגוון לה את האוכל. ואחד המאכלים החדשים והבריאים בהם נתקלתי הינו שעועית המש. לפני כן אף פעם לא אכלתי או בישלתי שעועית מש. זו שעועית קטנה וירוקה עם נקודה שחורה עליה.
לתבשיל הזה אי אפשר ממש לקרוא תבשיל מכיוון שהוא מתבשל סה"כ 15 דקות, אם משרים את השעועית לשם הנבטה*.
דרך אגב, יש מי שאוכלים את שעועית המש המונבטת חייה, פשוט מוסיפים לסלט.
דרך אגב, הסיבה שאין תמונה היא שקטניות אינן מצטלמות יפה כל כך... עדיין לא מצאתי את הדרך לצלם אותן באופן סקסי :) מבטיחה לעבוד על זה ולצלם בהמשך.
מצרכים:
6 שיני שום*
6 עגבניות בשלות (עדיף מקולפות) חתוכות
שמן זית
כוס וחצי שעועית מש שהושרתה למשך 6 שעות ואז הוחלפו המים והושרתה ל 6 שעות נוספות (כדאי להכין כמות גדולה, לחלק לשקיות ולהקפיא).
כף גדושה רסק עגבניות (עדיף אורגני)
1 כפית כמון
1/2 כפית סוכר חום
בהגשה - 1 כפית טחינה גולמית אותה מערבבים עם השעועית.
אופן הכנה:
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את שיני השום הקצוצות, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מבשלים מספר דקות על אש בינונית תו"כ ערבוב. מוסיפים את השעועית, הרסק והכמון. מבשלים יחד מספר דקות, מנמיכים את האש ומכסים לעשר דקות נוספות. מוודאים שהשעועית התרככה, מוסיפים את המלח, ומבשלים מספר דקות עם מכסה פתוח.
לבסוף, בהגשה מערבבים בצלחת את השעועית עם כפית טחינה גולמית (עדיף חמאת שומשום אורגנית).
אפשר לאכול כתוספת או כארוחה בפני עצמה עם אורז מלא.
לבריאות!
---------------------------------------------------------------------------
*השריית קטניות לשם הנבטה - כאשר מנביטים קטניות על ידי השרייה ארוכה במים, הערך התזונתי עולה משמעותית ונוצרים ויטמינים, זאת בזכות "התעוררותם" של אנזימים שהיו מעוכבים או רדומים בזרע קודם לכן. פעילות האנזימים מביאה ליצירת הויטמינים כמו גם לפירוק חלבונים ועמילנים הקיימים בקטניות, ובכך העיכול שלהן קל יותר. על מנת להקל יותר על העיכול מומלץ לבשל קטניות עם תבלינים שלהם השפעה מרגיעה על העיכול - כמון, קימל, כוסברה ועוד.
והכי חשוב לממהרים שבינכם - הנבטת קטניות מקצרת משמעותית את זמן הבישול!
** שום - זוהי פחות או יותר העונה שבה נקטף השום היבש מהשדה. כלומר, זהו שום יבש אבל "טרי". יש לו ריח נהדר (בעיני אוהבי השום) והוא חזק יותר מהשום הלבן שאנו מכירים. הוא פחות לבן מהשום היבש שאנו רגילים לקנות וטעמו חזק יותר. לרוב אפשר להשיג אותו בחנויות אורגניות ואצל ירקנים. אני ממליצה.
הכנתי היום פעם ראשונה.
השבמחקפעם ראשונה שהכנתי מש ופעם ראשונה שהקטן אכל מש והקטנצ'יק (שנה) טרף את זה בשמחה. איזה כייף!
תודה רבה :)
ממליצה עם לערבב עם פתיתים