השבוע מצאתי את עצמי עם 6 שקיות של ירוקים שונים במקרר, שנאספו מסל הירקות השבועי שאני מקבלת.
בנוסף, ביקרתי השבוע בי-ם שם אכלתי לראשונה מרק קובה חמוסטה, שהיה חמוץ מדי לטעמי, וגרם לי לרצות לעשות חוויה מתקנת למרק (בלי הקובה).
השילוב של שני המאורעות הנ"ל השרה עלי את הכנת המרק שלהלן, בצהרי יום שישי סתיווי.
היה כיף להכין ותענוג לאכול.
4-5 גבעולי בצל ירוק
2-4 כרישות קטנות (או אחת גדולה)
4 כפות שמן קנולה\זית\חמניות
1 חב' עלי תרד\מנגולד
1/2 חבילת פטרוזיליה (עלים בלבד)
עלי סלק סגול (העלים שמחוברים לסלק)
עלי סלרי (לי לא היו, והמרק יצא נהדר גם בלעדיהם)
1/4-1/2 כפית כורכום (תלוי בכמות המים)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח אטנלנטי
1 כפית סוכר חום
4-5 תפו"א קטנים מקולפים חצויים
מיץ מחצי לימון
4 שיני שום
מאדים את הכרישות והבצל הירוק בסיר גדול עם השמן.
לאחר מכן מוסיפים את כל הירוקים וממשיכים לאדות עד שהנפח יורד, והם מתרככים.
מכסים במים, מוסיפים את התבלינים, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה. כמות המים תלויה בכמה סמיך\דליל אתם אוהבים את המרק שלכם.
מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל על אש קטנה-בינונית מספר דקות.
מוסיפים את תפו"א, לימון ושום וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, עד לריכוך התפו"א.
המרק בשיאו כחצי שעה לאחר שמכבים את האש, אז יש איחוד טעמים מושלם. למי שאוהב חמוץ אפשר להוסיף עוד לימון בהגשה.
לבריאות
בנוסף, ביקרתי השבוע בי-ם שם אכלתי לראשונה מרק קובה חמוסטה, שהיה חמוץ מדי לטעמי, וגרם לי לרצות לעשות חוויה מתקנת למרק (בלי הקובה).
השילוב של שני המאורעות הנ"ל השרה עלי את הכנת המרק שלהלן, בצהרי יום שישי סתיווי.
היה כיף להכין ותענוג לאכול.
4-5 גבעולי בצל ירוק
2-4 כרישות קטנות (או אחת גדולה)
4 כפות שמן קנולה\זית\חמניות
1 חב' עלי תרד\מנגולד
1/2 חבילת פטרוזיליה (עלים בלבד)
עלי סלק סגול (העלים שמחוברים לסלק)
עלי סלרי (לי לא היו, והמרק יצא נהדר גם בלעדיהם)
1/4-1/2 כפית כורכום (תלוי בכמות המים)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח אטנלנטי
1 כפית סוכר חום
4-5 תפו"א קטנים מקולפים חצויים
מיץ מחצי לימון
4 שיני שום
מאדים את הכרישות והבצל הירוק בסיר גדול עם השמן.
לאחר מכן מוסיפים את כל הירוקים וממשיכים לאדות עד שהנפח יורד, והם מתרככים.
מכסים במים, מוסיפים את התבלינים, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה. כמות המים תלויה בכמה סמיך\דליל אתם אוהבים את המרק שלכם.
מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל על אש קטנה-בינונית מספר דקות.
מוסיפים את תפו"א, לימון ושום וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, עד לריכוך התפו"א.
המרק בשיאו כחצי שעה לאחר שמכבים את האש, אז יש איחוד טעמים מושלם. למי שאוהב חמוץ אפשר להוסיף עוד לימון בהגשה.
לבריאות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה