בתקופת שפל זו של החלב על מוצריו, ואחרי שכולנו כבר יודעים להגיד שחלב לא עושה לנו טוב (עם כל הכבוד לסידן), להלן אלטרנטיבה טובה לחלב (או לחם) בארוחת הבוקר - דייסת שיבולת שועל מפנקת וטעימה במיוחד.
מצרכים:
6 כפיות גדושות שיבולת שועל - מהסוג השלם (לא זה הנקרא קוואקר ומשמש להכנה מהירה!)
כוס מים
מקל קינמון
תוספות לבחירה:
תפוחים
בננות
תפוחים מיובשים
דובדבנים חמוצים מיובשים (בכל חנויות הטבע)\חמוציות
קוקוס
שקדים\פקאנים
דבש
שקדיה *
מבשלים יחד מספר דקות עד שהשיבולת שועל מתנפחת ונוצרת דייסה מעט סמיכה (תוכלו ללמוד תו"כ הכנה מה רמת הסמיכות המועדפת עליכם ובהתאם לשחק עם כמויות המים ושיבולת השועל).
בשלב זה יש להוציא את מקל הקינמון. אפשר להוסיף את התפוח\הבננה לתוך הסיר כשהדייסה עדיין חמה על מנת שיוציא מעט מהארומה שלהם.
מוזגים לצלחת מטפטפים דבש על גבי הדייסה ומפזרים מעל את כל הפירות היבשים המועדפים עלינו. התוספות המועדפות עלי הן: תפוחים, קוקוס, דובדבנים חמוצים מיובשים ושקדים.
למי שהדייסה הזו מרגישה בריאה מדי - אפשר להוסיף מייפל במקום דבש, ולבחור בתוספות של הבננה הקוקוס והפקאנים.
* טיפ שקדייה - אם חסר לכם הטעם החלבי בדייסה, אפשר לערבב לתוך הדייסה כפית של שקדייה, לפני שמוסיפים את הדבש ומפזרים את הפירות והאגוזים.
שקדייה זוהי מחית שקדים טבעית, בעלת ערכים תזונתיים רבים (ברזל, סידן, חלבון ועוד).
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה