ברמונדי הוא הדג הטעים ביותר שאני מצאתי עד כה. אני לא אוהבת דגים מושבעת ובתהליך שבו לימדתי את עצמי להרבות באכילת דגים, חיפשתי דג שלא אטעם בו טעם חזק של ים. הברמונדי נמצא הדג העדין ביותר בטעמו עד כה, עבורי.
לא חשוב איזה דג אתם מעדיפים - מומלץ שיהיה דג ים (בריאים יותר ופחות שמנים, לטעמי גם הרבה יותר טעימים), מומלץ בחום לקנות דגים טריים בלבד (דגים קפואים משנים משמעותית את טעמם) ואם כבר טרי - אז שיפלטו לכם.
הכמות היא לשני אנשים שאינם גוועים ברעב :)
ההכנה של פילה על המחבת אורכת לא יותר מעשר דקות סה"כ.
המצרכים:
פילה דג ים (מדג אחד)
שמן זית
מייפל - כפית
חצי לימון
מלח אטלנטי
שן שום
רוזמרין יבש
לפני הטיגון - סוחטים מעט מיץ לימון ישירות על הדג, מוסיפים את המייפל ומעשים פנימה, מפזרים מעט מלח, ומניחים לרגע בצד.
מחממים מעט שמן זית במחבת או בווק, זורקים פנימה שן של שום לדקה ומוסיפים מעט רוזמרין יבש (אני שמה ממש רבע כפית, לא יותר כי לרוזמרין טעם מאוד דומיננטי) לדקה נוספת, למיצוי טעמים, ומניחים את הדג כאשר העור פונה אל המחבת. שימו לב שהמחבת אמורה להיות חמה מאוד בשלב הוספת הדג. משאירים מספר דקות, הופכים וממתינים מספר דקות נוספות, והדג מוכן. לרוב אני שוב הופכת (בתקווה שלא יתפרק :)) ומשאירה אותו "לנוח" על המחבת החמה כאשר האש כבויה, עד שמסיימת להכין את התוספת, על מנת להיות בטוחה שהדג עשוי.
והתוספת?! נשמע מלחיץ אני יודעת, גם לא ממש מתחבר לאוכל המהיר (וגם לא ממש לבריא), שהבטחתי בשם הבלוג...
אז פילה דג יכול להגיע עם תוספות שונות על פי טעמכם - אנטי פסטי מהירקות האהובים עליכם, אורז מלא ועוד.
אני בחרתי להכין את הריזוטו הספציפי, איך לא, כי היו לי מיני שאריות בבית שהתחברו יחד למנה הזו....
ריזוטו פלפלים:
זמן הכנה (אמיתי מהיום!) - 25 דקות סה"כ.
מנה מעולה, שכאמור לא בהכרח שיא הבריאות (אבל יש לנו דג בצלחת ומותר לנו פיצוי קטן..)
אחה"צ נזכרתי שיש לי מרק ירקות במקרר, כשפתחתי את הסיר היה ריח נהדר של פלפל אדום, שמיר וכרישה (חלק ממרכיבי המרק) וכך החלטתי להכין את הריזוטו, מנוזלי המרק - הציר.
קצת על ריזוטו - מנה איטלקית המפורסמת, בה מבשלים בסיר ללא מכסה אורז מסוג ריזוטו, ובכל כמה דקות מוסיפים עוד מהנוזלים המיועדים לאורז, מערבבים עד שנספגים, מוסיפים עוד נוזלים וכך הלאה.
אז הנה שימוש נהדר לשאריות מרק שאתם אוהבים - תוכלי להשתמש בציר שלו לריזוטו.
עוד וידוי קטן לפני שנתחיל, הייתי במצב רוח קצת שמנמן והכנתי את הריזוטו עם חמאה במקום שמן זית....
מצרכים:
30 גר' חמאה (אבל עדיף שמן זית - בערך חמש כפות)
חצי כוס אורז עגול\ריזוטו שהושרה מספר דקות במים וסוננה
ציר מרק כלשהו - חם! (גם מרק עוף הולך מעולה)
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל אדום קלוי חתוך שנוקה מקליפה וגרעינים, לחתיכות קטנות*
שן שום
מספר עלי בזיל קצוצים - לפזר מעל
מטגנים את האורז בחמאה מספר דקות, עד לספיגתה ומוסיפים מצקת של ציר ומעט מלח. מערבבים על אש בינונית -קטנה ונותנים לציר להיספג. לאחר שנספג ברובו, מוסיפים עוד מצקת.
בינתיים, במחבת נפרדת, מטגנים במעט חמאה\שמן זית (בערך כף שמן זית) - שן שום למשך דקה וזורקים פנימה את הפלפל הקלוי לדקה נוספת. מעבירים הכל לסיר של הריזוטו וממשיכים לערבב מדי פעם ולהוסיף נוזלים על פי הצורך. כאשר האורז הגיע לרמת עשייה המתאימה לכם (יותר או פחות עיסתי) הריזוטו מוכן.
לסיום פיזרתי מעל הריזוטו מעט בזיל קצוץ.
בתיאבון
---------------------------------------------------------------------------------
*פלפל קלוי - אפשר לקלות בתנור או על להבה פתוחה על הגז. אם זה בתנור זה לוקח קצת יותר זמן, ולכן מומלץ לעשות זאת מבעוד מועד. על הגז - יודעים שמוכן אחרי שהקליפה נשרפה מבחוץ, מה שמזכה אותנו בטעם של "על האש" לפלפל :).
כך או כך, תנור או גז, לאחר הקלייה מומלץ לסגור בשקית ניילון את הפלפל ולאפשר לו "להזיע" כעשר דקות או יותר, על מנת שנוכל לקלף ממנו את הקליפה בקלות רבה.
איזה אלופה!!!!
השבמחקאין על הבישולים שלך מותק....גאים בך!