זהו מוקפץ משודרג, עם מייפל, נענע ובזיל שהופכים אותו לחוויה.
מצרכים:
איטריות ביצים (אפשר להשיג בכל חנות שיש בה מוצרים מהמזרח) - לשני אנשים
2 גזרים גדולים - חתוכים לעיגולים דקים יחסית
צ'ילי חריף טרי (אדום\ירוק)
1-2 פלפלים חתוכים לרצועות
רבע עד חצי כרוב (לפי הטעם) - חתוך לרצועות
טופו (בערך 100 גר) חתוך לקוביות
מעט שמן קנולה
צ'ילי מתוק יבש גרוס - 2 כפיות או יותר
מייפל - לפי הטעם (ולא יותר מכף! :))
סויה - לפי הטעם
4-5 עלי נענע
4 עלי בזיל
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
-------------------------------------------------------------------------
כוסברה
בוטנים קצוצים לחתיכות קטנות
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר, זורקים פנימה את האיטריות לשלוש דקות, מסננים ושמים בצד.
מחממים שמן בווק, מוסיפים פנימה את השום לדקה, מוסיפים מייפל, סויה, נענע, בזיל*, מערבבים יחד כדקה - שתיים, וזהו הרוטב שלנו. מוסיפים את הטופו ומערבבים. זורקים פנימה את הירקות - גזר, כרוב, פלפלים, פלפל חריף. מערבבים.
מוסיפים את הצ'ילי היבש. ומערבבים מספר דקות נוספות עד שהגזר מעט מתבשל (אמור להישאר קראנצ'י).
מוסיפים פנימה את הנודלס ומערבבים עד שנראה כמו מוקפץ :)
לאחר ההגשה לצלחת מפזרים למעלה כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.
בתיאבון!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* טיפ טיגון תבלינים - במהלך ארוחת פיוז'ן אסייתית במסעדת צפרה, ניסיתי לנחש מה הטעם המיוחד והמתקתק הזה שיש למנה, ונראה לי שהצלחתי... כאשר מוסיפים לשמן החם את הנענע והבזיל בתחילת ההקפצה, הם מוציאים טעם וארומה נהדרים ומשפרים משמעותית את המנה.
טיגון תבלינים באופן כללי, מוציא מהם את מירב הטעם, כך שאפשר לאמץ טיפ זה לכל בישול שבו מעוניינים להבליט טעם של תבין כלשהו.
מצרכים:
איטריות ביצים (אפשר להשיג בכל חנות שיש בה מוצרים מהמזרח) - לשני אנשים
2 גזרים גדולים - חתוכים לעיגולים דקים יחסית
צ'ילי חריף טרי (אדום\ירוק)
1-2 פלפלים חתוכים לרצועות
רבע עד חצי כרוב (לפי הטעם) - חתוך לרצועות
טופו (בערך 100 גר) חתוך לקוביות
מעט שמן קנולה
צ'ילי מתוק יבש גרוס - 2 כפיות או יותר
מייפל - לפי הטעם (ולא יותר מכף! :))
סויה - לפי הטעם
4-5 עלי נענע
4 עלי בזיל
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
-------------------------------------------------------------------------
כוסברה
בוטנים קצוצים לחתיכות קטנות
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר, זורקים פנימה את האיטריות לשלוש דקות, מסננים ושמים בצד.
מחממים שמן בווק, מוסיפים פנימה את השום לדקה, מוסיפים מייפל, סויה, נענע, בזיל*, מערבבים יחד כדקה - שתיים, וזהו הרוטב שלנו. מוסיפים את הטופו ומערבבים. זורקים פנימה את הירקות - גזר, כרוב, פלפלים, פלפל חריף. מערבבים.
מוסיפים את הצ'ילי היבש. ומערבבים מספר דקות נוספות עד שהגזר מעט מתבשל (אמור להישאר קראנצ'י).
מוסיפים פנימה את הנודלס ומערבבים עד שנראה כמו מוקפץ :)
לאחר ההגשה לצלחת מפזרים למעלה כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.
בתיאבון!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* טיפ טיגון תבלינים - במהלך ארוחת פיוז'ן אסייתית במסעדת צפרה, ניסיתי לנחש מה הטעם המיוחד והמתקתק הזה שיש למנה, ונראה לי שהצלחתי... כאשר מוסיפים לשמן החם את הנענע והבזיל בתחילת ההקפצה, הם מוציאים טעם וארומה נהדרים ומשפרים משמעותית את המנה.
טיגון תבלינים באופן כללי, מוציא מהם את מירב הטעם, כך שאפשר לאמץ טיפ זה לכל בישול שבו מעוניינים להבליט טעם של תבין כלשהו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה