בניסיון לצמצם צריכת מוצרי חלב ובעיקר חלב ניגר, מצאתי את השייק הבא, שהוא מרענן וטעים, ומצליח לקבל טעם חלבי בזכות השקדים.
שקדים עשירים בסידן, ברזל, חלבון, ויטמינים מקבוצת B ועוד.
כרגיל - לוקח חמש דקות להכין את השייק, אלא שיש הכנה מסויימת לפני :)
באמת שלא הכנה רצינית מדי...
הכנה מקדימה:
שמים כמות גדולה של שקדים (אפשר להתחיל עם חצי קילו, כדי שתוודאו שזה עובד לכם) במים למשך 24 שעות (אם מאוד חם, עדיף במקרר).
כעבור 24 שעות - הגיע זמן העבודה.... :) צריך לקלף את כל השקדים, והקליפה די דבוקה. למתחכמים שבינינו, אם תשימו את השקדים במים חמים, הקליפה אכן תרד ממש בקלות, אבל הערך התזונתי של השקדים נפגם.
לאחר מכן, אני ממליצה לחלק את השקדים למנות של 20 שקדים, לשים בשקיות ולהקפיא. בכל יום תוכלו להוציא מנה שכזו ולהכין לעצמיכם את השייק הנהדר הבא:
מצרכים:
20 שקדים שהושרו במים וקולפו
בננה
1 כוס מים (אני משתמשת בכוס קטנה יחסית, אני ממליצה שתתחילו בחצי כוס כדי שלא ייצא דליל מדי, ותוסיפו לפי הטעם)
כמה קוביות קרח
שמים את כל החומרים מלבד קוביות הקרח בבלנדר, מרסקים והמשקה מוכן. מוזגים לתוך כוס עם כמה קוביות קרח, ושותים לבריאות.
אפשר גם לרסק קרח עם יתר המרכיבים, אם אתם אוהבים לשתות קר, אבל אז כדאי לשים פחות מים.
דרך אגב, בשייק שבתמונה הוספתי גם מספר דובדבנים טריים (ולכן הצבע הנהדר), זה היה שדרוג נחמד, אך בדר"כ אין, וחוץ מזה הדובדבנים יקרים מדי בשביל שייקים... לאוהבי הפקאנים - ניתן להוסיף מספר פקאנים לשאר המרכיבים ולשדרג משמעותית.
לרוויה
שקדים עשירים בסידן, ברזל, חלבון, ויטמינים מקבוצת B ועוד.
כרגיל - לוקח חמש דקות להכין את השייק, אלא שיש הכנה מסויימת לפני :)
באמת שלא הכנה רצינית מדי...
הכנה מקדימה:
שמים כמות גדולה של שקדים (אפשר להתחיל עם חצי קילו, כדי שתוודאו שזה עובד לכם) במים למשך 24 שעות (אם מאוד חם, עדיף במקרר).
כעבור 24 שעות - הגיע זמן העבודה.... :) צריך לקלף את כל השקדים, והקליפה די דבוקה. למתחכמים שבינינו, אם תשימו את השקדים במים חמים, הקליפה אכן תרד ממש בקלות, אבל הערך התזונתי של השקדים נפגם.
לאחר מכן, אני ממליצה לחלק את השקדים למנות של 20 שקדים, לשים בשקיות ולהקפיא. בכל יום תוכלו להוציא מנה שכזו ולהכין לעצמיכם את השייק הנהדר הבא:
מצרכים:
20 שקדים שהושרו במים וקולפו
בננה
1 כוס מים (אני משתמשת בכוס קטנה יחסית, אני ממליצה שתתחילו בחצי כוס כדי שלא ייצא דליל מדי, ותוסיפו לפי הטעם)
כמה קוביות קרח
שמים את כל החומרים מלבד קוביות הקרח בבלנדר, מרסקים והמשקה מוכן. מוזגים לתוך כוס עם כמה קוביות קרח, ושותים לבריאות.
אפשר גם לרסק קרח עם יתר המרכיבים, אם אתם אוהבים לשתות קר, אבל אז כדאי לשים פחות מים.
דרך אגב, בשייק שבתמונה הוספתי גם מספר דובדבנים טריים (ולכן הצבע הנהדר), זה היה שדרוג נחמד, אך בדר"כ אין, וחוץ מזה הדובדבנים יקרים מדי בשביל שייקים... לאוהבי הפקאנים - ניתן להוסיף מספר פקאנים לשאר המרכיבים ולשדרג משמעותית.
לרוויה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה