זהו סלט מהיר הכנה, בעיקר אם יש לכם מבעוד מועד קינואה מבושלת במקרר (אין סיבה שלא תהיה :)).
בהמשך מתכונים נוספים עם הקינואה והטופו (לחוד) וכך ברגע שבישלתם כמות של קינואה ליומיים שלושה מראש, או שקניתם חבילת טופו, תוכלו לגוון ולהכין איתם מתכונים מהירים מדי יום.
הטעם של הסלט הוא מתקתק (תירס, פלפל צהוב ושעועית ירוקה) - חמצמץ (זיתים). ולמי שמפחד מטופו - לא מרגישים אותו, הוא מקבל את הטעם של מה שמסביבו, ומוסיף ערך תזונתי.
רכיבים:
קינואה מבושלת - בערך כוס, על פי הטעם (אפשר להחליף בבורגול שהושרה מראש לחצי שעה)
שעועית ירוקה
תירס טרי מבושל (על קלח, מכיוון שבתירס מקופסא יש הרבה סוכר)
2 שיני שום גדולות וחתוכות לפרוסות
שמן זית (אפשר עם שמן שומשום במקום - מאוד יוסיף למי שאוהב)
זיתים ירוקים מקופסא
פלפל כתום
טופו
שומשום (אם אוהבים)
מחממים בווק מעט שמן זית (או שומשום), מקפיצים דקה וחצי את שיני השום החתוכות, מוסיפים טופו, מערבבים דקה, מוסיפים שעועית ירוקה ושתי כפיות גדושות של שומשום. מקפיצים עוד כמה דקות ומכבים. שופכים פנימה את הקינואה ומערבבים, מוסיפים את התירס (מורידים מהקלח עם סכין לפני) ומערבבים, מוסיפים את הפלפל והזיתים החתוכים מערבבים. בתיאבון. למי שמעוניין במלח, אפשר להוסיף או להוסיף סויה במקום.
אפשר גם להוסיף פלפל שחור\מעט פלפל אדום חריף להקפצה. על פי הטעם.
בהמשך מתכונים נוספים עם הקינואה והטופו (לחוד) וכך ברגע שבישלתם כמות של קינואה ליומיים שלושה מראש, או שקניתם חבילת טופו, תוכלו לגוון ולהכין איתם מתכונים מהירים מדי יום.
הטעם של הסלט הוא מתקתק (תירס, פלפל צהוב ושעועית ירוקה) - חמצמץ (זיתים). ולמי שמפחד מטופו - לא מרגישים אותו, הוא מקבל את הטעם של מה שמסביבו, ומוסיף ערך תזונתי.
רכיבים:
קינואה מבושלת - בערך כוס, על פי הטעם (אפשר להחליף בבורגול שהושרה מראש לחצי שעה)
שעועית ירוקה
תירס טרי מבושל (על קלח, מכיוון שבתירס מקופסא יש הרבה סוכר)
2 שיני שום גדולות וחתוכות לפרוסות
שמן זית (אפשר עם שמן שומשום במקום - מאוד יוסיף למי שאוהב)
זיתים ירוקים מקופסא
פלפל כתום
טופו
שומשום (אם אוהבים)
מחממים בווק מעט שמן זית (או שומשום), מקפיצים דקה וחצי את שיני השום החתוכות, מוסיפים טופו, מערבבים דקה, מוסיפים שעועית ירוקה ושתי כפיות גדושות של שומשום. מקפיצים עוד כמה דקות ומכבים. שופכים פנימה את הקינואה ומערבבים, מוסיפים את התירס (מורידים מהקלח עם סכין לפני) ומערבבים, מוסיפים את הפלפל והזיתים החתוכים מערבבים. בתיאבון. למי שמעוניין במלח, אפשר להוסיף או להוסיף סויה במקום.
אפשר גם להוסיף פלפל שחור\מעט פלפל אדום חריף להקפצה. על פי הטעם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה