אני חייבת להודות שקצת יותר מאתגר למצוא קינוחים בריאים.
מי שמכיר אותי יודע שאתגרים זו ה"מחלה" שלי, והם מייד מביאים אותי לפעולה, וכך מדי שבוע אני מקפידה לנסות ולהמציא קינוחים בריאים שונים ומגוונים. והשבוע די הצלחתי במשימה...
הפאי הזה מורכב מבצק "פירורים" של פאי, שממנו אפשר להכין כל פאי (תפוחים* וכדומה). בהמשך יש גם הוראות הכנה של פאי זה עם תפוחים.
מי שמכיר אותי יודע שאתגרים זו ה"מחלה" שלי, והם מייד מביאים אותי לפעולה, וכך מדי שבוע אני מקפידה לנסות ולהמציא קינוחים בריאים שונים ומגוונים. והשבוע די הצלחתי במשימה...
הפאי הזה מורכב מבצק "פירורים" של פאי, שממנו אפשר להכין כל פאי (תפוחים* וכדומה). בהמשך יש גם הוראות הכנה של פאי זה עם תפוחים.
אני בחרתי בפאי שזיפים מכיוון שזו העונה והתחשק לי ללכת על השילוב החמוץ - מתוק הזה..
אל תבהלו מהקמח המלא ומהקוואקר, למרות שהם פה בשביל הבריאות, הטעם שהם נותנים - מדהים. שימו לב שהם גורמים לכך שצבע הבצק יהיה כהה מהרגיל.
וכמעט שכחתי... - חמש דקות עבודה ;)
מצרכים:
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס קוואקר (ולא שיבולת שועל שלמה)
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כפית קינמון
8 שזיפים בינוניים חתוכים לפרוסות (מהסוג האדום מבפנים)
שמים במערבל עם וו גיטרה את כל החומרים, מלבד השזיפים, עד לקבלת בצק. אפשר להשלים את התהליך בלישה בידיים.
מפזרים בערך חצי מכמות הבצק על פני תבנית ומשטחים בידיים ליצירת שכבת בצק דקה (כחצי ס"מ). מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, למשך 12 דקות בערך. מוציאים, מפזרים את פרוסות השזיפים על גבי הבצק, ומכסים בשכבת פירורים מהבצק שנותר (אותם עושים עם הידיים תוך כדי).
אופים כעשרים וחמש דקות נוספות, עד שהבצק משחים מעט ונראה מוכן.
הגשה מומלצת - עם כדור גלידת וניל משובחת :)
*כאמור, אפשר להשתמש בבצק זה גם לפאי תפוחים.
מצרכים:
4 תפוחים מסוגים שונים (לדוגמא סמית' וחרמון) חתוכים לקוביות
כף סוכר חום (עד 2 כפות)
30 גרם חמאה
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים מספר דקות תו"כ ערבוב.
במקרה שעושים את הפאי עם תפוחים אין צורך בשכבת הבצק מלמטה, מכיוון שהתפוחים אינם הופכים לרסק תו"כ האפייה (בשונה מהשזיפים), ולכן מפזרים את התפוחים על המחבת ומפזרים מעל את כל הבצק, כפירורים.
ולאחר מכן מכניסים לתנור לכ 30 דקות.
אם יש לכם מתכונים לקינוחי בריאות מנצחים, אתם מוזמנים לשתף.
בתיאבון
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה