סלט קינואה חמוץ-מתוק, טעים טעים.
לדעתי זהו המתכון האלגנטי ביותר לאכילת קינואה - הקינואה המשעממת הופכת לסקסית מתמיד :)
ערכתי מחקר קטן בקרב שונאי קינואה, וכולם הסכימו פה אחד - הסלט טעים!
מצרכים:
קינואה מבושלת מצוננת (בערך כוס)
חופן חמוציות
חופן פקאנים\אגוזי מלך\שניהם
כחצי בצל סגול
עשבי תיבול* קצוצים יחד:
חופן כוסברה\פטרוזיליה
5 עלי נענע
4 עלי בזיל
לרוטב:
לימון
דבש
שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה:
סוחטים מיץ מלימון עסיסי, מוסיפים כפית דבש, ומערבבים עד להתמוססות הדבש** בלימון.
מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
שמים את הקינואה בקערה שבכוונתינו להכין בה את הסלט, שופכים את הרוטב ומערבבים.
חותכים בצל לחתיכות גדולות יחסית (אני באופן אישי מעדיפה לא לאכול את הבצל ולכן חותכת גדול, כך שרק ישאיר טעם ואוכל בקלות להוציאו מהסלט).
קוצצים את החמוציות, הפקאנים והירוקים.
מערבבים הכל יחד עם הקינואה, והסלט מוכן.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* טיפ עשבי תיבול:
בכל הקשור לבישולי בריאות, עשבי תיבול טריים הם הם סוד הטעם לרוב (כמו גם תבלינים כמובן).
אני המצאתי לי מין שילוב כזה של שלושת הירוקים האהובים עלי - כוסברה, נענע, בזיל. זהו שילוב מנצח שמתאים למנות רבות. הנענע והבזיל מוסיפים מתקתקות מסויימת והכוסברה - זה רק לאמיצים :)
במאכלים מסויימים אני מעדיפה את המרירות של הסלרי או את המתקתקות של השמיר, תלוי באיזה אוכל מדובר.
לא משנה איזה עשבי תיבול אתם אוהבים - העיקר לאכול אותם- הם עשירים בנוגדי חימצון לרוב, ולכל אחד מהם סגולות רבות משלו.
** טיפ המסת דבש בלימון:
כידוע חימום דבש פוגע בערכיו התזונתיים. לשמחתי גיליתי כי אפשר להמיס דבש במיץ לימון, וכך לשמור על הערך התזונתי!
לדעתי זהו המתכון האלגנטי ביותר לאכילת קינואה - הקינואה המשעממת הופכת לסקסית מתמיד :)
ערכתי מחקר קטן בקרב שונאי קינואה, וכולם הסכימו פה אחד - הסלט טעים!
מצרכים:
קינואה מבושלת מצוננת (בערך כוס)
חופן חמוציות
חופן פקאנים\אגוזי מלך\שניהם
כחצי בצל סגול
עשבי תיבול* קצוצים יחד:
חופן כוסברה\פטרוזיליה
5 עלי נענע
4 עלי בזיל
לרוטב:
לימון
דבש
שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה:
סוחטים מיץ מלימון עסיסי, מוסיפים כפית דבש, ומערבבים עד להתמוססות הדבש** בלימון.
מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
שמים את הקינואה בקערה שבכוונתינו להכין בה את הסלט, שופכים את הרוטב ומערבבים.
חותכים בצל לחתיכות גדולות יחסית (אני באופן אישי מעדיפה לא לאכול את הבצל ולכן חותכת גדול, כך שרק ישאיר טעם ואוכל בקלות להוציאו מהסלט).
קוצצים את החמוציות, הפקאנים והירוקים.
מערבבים הכל יחד עם הקינואה, והסלט מוכן.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* טיפ עשבי תיבול:
בכל הקשור לבישולי בריאות, עשבי תיבול טריים הם הם סוד הטעם לרוב (כמו גם תבלינים כמובן).
אני המצאתי לי מין שילוב כזה של שלושת הירוקים האהובים עלי - כוסברה, נענע, בזיל. זהו שילוב מנצח שמתאים למנות רבות. הנענע והבזיל מוסיפים מתקתקות מסויימת והכוסברה - זה רק לאמיצים :)
במאכלים מסויימים אני מעדיפה את המרירות של הסלרי או את המתקתקות של השמיר, תלוי באיזה אוכל מדובר.
לא משנה איזה עשבי תיבול אתם אוהבים - העיקר לאכול אותם- הם עשירים בנוגדי חימצון לרוב, ולכל אחד מהם סגולות רבות משלו.
** טיפ המסת דבש בלימון:
כידוע חימום דבש פוגע בערכיו התזונתיים. לשמחתי גיליתי כי אפשר להמיס דבש במיץ לימון, וכך לשמור על הערך התזונתי!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה