זהו דאל במרקם של דאל הודי מקורי אבל בטעמים ים תיכוניים וכך התקבל דאל פיוז'ן מרענן. השראתי היתה מחברה טובה שלימדה אותי לבשל עם מה שיש, ללא חשש. ועד היום, זה הוכיח את עצמו בכל פעם מחדש :)
1 בצל סגול קצוץ מאודה קלות במעט שמן זית
1-2 עגבניות קצוצות (יש לוודא שהן מתוקות ועדיף אורגניות)
חופן עלי תרד לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום או חצי כפית כמון או גם וגם. לפי הטעם..
כוס עדשים כתומות שהושרו במים חצי שעה עד שעתיים וסוננו
לקראת תום הבישול - מלח אטלנטי לפי הטעם (עדיף כמה שפחות)
לפי הסדר -
מאדים את הבצל מעט, מוסיפים את העגבניות. ממשיכים לאדות יחד. מוסיפים את הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ונותנים להכל יחד להתבשל על אש בינונית - נמוכה עוד כחמש דקות לקבלת רוטב עדין. מוסיפים את העדשים. מוסיפים כחצי עד 3/4 כוס מים. מביאים לרתיחה מנמיכים מכסים ונותנים לעדשים להתבשל עד אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה דמויית פירה. רק לאחר שמתקבלת תערובת שכזו מומלץ להוסיף את המלח (הידוע ביכולתו לעכב ריכוך קיטניות).
בעיקרון די קשה לטעות כאן. אם נראה שהתערובת התייבשה מדי, מוסיפים מעט מים והיא מייד חוזרת לחיים. אם נראה לכם שיש עודף מים, אפשר לפתוח את המכסה ולאדות את המים. כך תוכלו לשלוט במידת היובש של הדאל ולהתאימה לטעמכם.
מומלץ להגיש על אורז בסמטי לבן או מלא.
בתיאבון!
1 בצל סגול קצוץ מאודה קלות במעט שמן זית
1-2 עגבניות קצוצות (יש לוודא שהן מתוקות ועדיף אורגניות)
חופן עלי תרד לפי הטעם
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כפית כורכום או חצי כפית כמון או גם וגם. לפי הטעם..
כוס עדשים כתומות שהושרו במים חצי שעה עד שעתיים וסוננו
לקראת תום הבישול - מלח אטלנטי לפי הטעם (עדיף כמה שפחות)
לפי הסדר -
מאדים את הבצל מעט, מוסיפים את העגבניות. ממשיכים לאדות יחד. מוסיפים את הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התבלינים ונותנים להכל יחד להתבשל על אש בינונית - נמוכה עוד כחמש דקות לקבלת רוטב עדין. מוסיפים את העדשים. מוסיפים כחצי עד 3/4 כוס מים. מביאים לרתיחה מנמיכים מכסים ונותנים לעדשים להתבשל עד אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה דמויית פירה. רק לאחר שמתקבלת תערובת שכזו מומלץ להוסיף את המלח (הידוע ביכולתו לעכב ריכוך קיטניות).
בעיקרון די קשה לטעות כאן. אם נראה שהתערובת התייבשה מדי, מוסיפים מעט מים והיא מייד חוזרת לחיים. אם נראה לכם שיש עודף מים, אפשר לפתוח את המכסה ולאדות את המים. כך תוכלו לשלוט במידת היובש של הדאל ולהתאימה לטעמכם.
מומלץ להגיש על אורז בסמטי לבן או מלא.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה