את המתכון הזה הגיתי לאחר שמצאתי במקרר חומוסים שעברו השרייה ובזמן שהייתם במקרר הם נבטו לנבטים די ארוכים, וזכרתי שאם מבשלים את החומוס במצב המונבט הזה יוצא ממנו ריח לוואי לא נעים. על כן החלטתי לגרוס את החומוסים במעבד מזון ולהשתמש בהם לקציצות אפויות שיצאו בסופו של דבר בטעם דומה לפלאפל.
החומרים (לתריסר קציצות, אפשר להכפיל או לשלש כמויות לפי הצורך):
1 כוס חומוס מושרה ומונבט מעובד במעבד מזון לחתיכות גסות
1 בצל סגול קטן קצוץ
צרור גדול של כוסברה, קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
בצל ירוק קצוץ לפי הטעם
חתיכת דלעת - מרסקים בפומפיה גסה ולאחר מכן סוחטים (נותן נפח ואווריריות)
אפשר להוסיף שבבי צ'ילי מתוק אם אוהבים
פלפל ומלח לפי הטעם
חצי כפית כמון - אם אוהבים
מערבבים את כל החומרים. אפשר להשהות אותם לכחצי שעה לשם ספיגת טעמים.
לאחר מכן מוסיפים:
3 כפות קמח חומוס (תורם להדבקת החומרים)
מעט שמן זית
בסופו של דבר אמורה להתקבל תערובת שאפשר לקבב ממנה כדורים די בקלות.
מניחים על נייר אפייה מרוח בשמן זית ובוזקים מעט שמן זית על כל כדור.
אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 12 דקות. ואז משהים בתנור כבוי עוד כרבע שעה. שימו לב לא לייבש.
החומרים (לתריסר קציצות, אפשר להכפיל או לשלש כמויות לפי הצורך):
1 כוס חומוס מושרה ומונבט מעובד במעבד מזון לחתיכות גסות
1 בצל סגול קטן קצוץ
צרור גדול של כוסברה, קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה)
בצל ירוק קצוץ לפי הטעם
חתיכת דלעת - מרסקים בפומפיה גסה ולאחר מכן סוחטים (נותן נפח ואווריריות)
אפשר להוסיף שבבי צ'ילי מתוק אם אוהבים
פלפל ומלח לפי הטעם
חצי כפית כמון - אם אוהבים
מערבבים את כל החומרים. אפשר להשהות אותם לכחצי שעה לשם ספיגת טעמים.
לאחר מכן מוסיפים:
3 כפות קמח חומוס (תורם להדבקת החומרים)
מעט שמן זית
בסופו של דבר אמורה להתקבל תערובת שאפשר לקבב ממנה כדורים די בקלות.
מניחים על נייר אפייה מרוח בשמן זית ובוזקים מעט שמן זית על כל כדור.
אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 12 דקות. ואז משהים בתנור כבוי עוד כרבע שעה. שימו לב לא לייבש.
קשה למצוא תחליף למנת פלאפל טובה, אבל זה נשמע כמו פתרון לא רע בכלל. כל הכבוד
השבמחק