הסלט הזה הוא סלט ורדרד ומרענן.
כל ביס בו מלא בטעמים שונים ומגוונים ויוצר חגיגה משמחת בפה.
תחילה יש להכין את הקינואה, אפשר מבעוד מועד -
להשרות ללילה (או לכמה שעות לפחות), להרתיח הרבה מים בסיר גדול, לשפוך פנימה את הקינואה ל 5-6 דקות, תו"כ שהמים רותחים (בדומה להכנת פסטה). לסנן את הקינואה מייד ולשטוף במים קרים לשם הפסקת הבישול.
את הקינואה המוכנה והמסוננת היטב, אפשר לאכסן מספר ימים במקרר בכלי אטום.
1 סלק בינוני שהורתח במים עד לרמת הרכות הרצויה (אני מעדיפה להשאירו קרנצ'י)
כוס קינואה מבושלת לפי ההוראות הנ"ל
מיץ מ 1 לימון יבש או חצי לימון עסיסי מאוד
2 פרוסות דקות עד שקופות של בצל חי סגול\לבן (המטרה היא לקבל טעם עדין של בצל בסלט)
זילוף של סירופ אגבה (חשוב במיוחד אם הסלק אינו מתוק מספיק)
2 גבעולי סלרי קצוצים (עלים + גבעול)
מלח אטלנטי
שמן זית
הוראות הכנה:
שמים את הקינואה בקערה המתאימה לערבוב.
מקלפים את הסלק בעודו חם מאוד, פורסים לעיגולים וביניהם מניחים את פרוסות הבצל, על מנת למצות טעמים ולהקטין חריפות. קוצצים את הבצל והסלק ומניחים על הקינואה שבקערה. קוצצים את הסלרי ומוסיפים לקערה, מפזרים מעל מלח לפי הטעם, וסוחטים מעליו את הלימון (על מנת שימיס מעט את המלח). מזליפים מעל שמן זית על פי הטעם, ומעט סירופ אגבה. מערבבים הכל יחד, טועמים ומתקנים תיבול.
אם רוצים להגביר את הטעם החמוץ אפשר להוסיף צלפים או זיתים ירוקים מגולענים.
שלום שירה
השבמחקאשמח לדעת איך יוצרים איתך קשר, למען מטרה מסחרית
תודה רבה
הי רוני,
השבמחקאתה מוזמן לכתוב לי - shiraalgazi@gmail.com
שירה