ההמבורגר הזה הוא לא רק צמחוני אלא ממש טבעוני (אין בו שום רכיב מן החי).
הוא מושתת ברובו על עדשים בתוספת של תבלינים להשבחת הטעם וקמח לייצוב המקרם.
רכיבים:
שמן זית לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ גס
2 כוסות עדשים שחורים שהושרו למשך לילה והונבטו
1 כפית גדושה זרעי כמון כתושים
-----------------------------------------------------
4 שיני שום (או יותר לפי הטעם)
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 כפות גדושות של סובין חיטה (אפשר להחליף בקוואקר\פירורי לחם)
4 כפות גדושות של קמח מלא - לפחות (אני משתמשת ב 70% מלא)
3 כפות שמן זית
צרור כוסברה טרייה קצוצה דק
חתיכת ג'ינג'ר מגורדת
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי מתוק + מעט צי'ילי חריף
מיץ מ 1/4 לימון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות זרעי פשתן שנטחנו במקום (לא חובה)
שמן קנולה לטיגון הקציצות
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ גס במעט שמן זית כעשר דקות, מוסיפים את העדשים המונבטים והכמון הכתוש ומערבבים יחד מספר דקות. מכסים במים (מעט מעל העדשים), מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כעשרים דקות לפחות. מערבבים לפחות פעמיים תו"כ.
כאשר העדשים רכים לגמרי, מסננים היטב את הנוזלים, מעבירים לקערה בה מרסקים בעזרת בלנדר מוט את העדשים והבצל.
מוסיפים לקערה את כל החומרים הנ"ל, כאשר המטרה היא להגיע לעיסה דביקה שמזכירה במרקמה בשר טחון, כלומר עיסה שנפרדת מדפנות הקערה ושאפשר ללוש אותה בקלות ביד ולהכין ממנה המבורגרים עמידים, כאלה שלא ימרחו על השיש אם נניח אותם :). לכן, כתבתי לפחות 4 כפות קמח מלא, תרגישו בנוח להוסיף עוד כמה 2-3 כפות (בהדרגה כמובן), אם לא הגעתם למקרם הנ"ל. ככל שיהיו בעיסה יותר נוזלים, כך תצטרכו יותר קמח.
מחממים מעט שמן קנולה במחבת, מכינים את ההמבורגרים (קציצות עגולות בעובי של כחצי ס"מ פחות או יותר).
מניחים על לחמנייה עם חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ. אפשר להוסיף חרדל\מיונז לפי הטעם.
אם רוצים ממש להתפרע, אפשר גם להניח פרוסת אמנטל על ההמבורגר בעודו חם מאוד ;)
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה