מרק חורפי מלא טעמים, צמחוני לחלוטין (למרות שאפשר להלחיף את ציר הירקות בציר עוף).
המרק הזה הוא ארוחה שלמה יש בו אורז מלא ושעועית לבנה שיחד מספקים חלבון מלא, והמון המון ירקות וירוקים.
מרכיבים:
שמן זית לטיגון
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
לפחות 6 עגבניות בשלות בשלות ומרוסקות
3 שיני שום קצוצות (או יותר)
צרור גדול של בזיליקום קצוץ
עלי וגבעולי סלרי קצוצים (בערך חצי סלרי)
חצי חב' פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו
1 כף סוכר חום
1 כפית גדושה צ'ילי מתוק גרוס
סיר מלא ציר ירקות או ציר עוף או מים
רבע כרוב לבן גדול או חצי קטן, קצוץ לריבועים
4 תפו"א חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים לקוביות
1.5 כוסות שעועית לבנה שהושרתה ללילה
1.5 כוס אורז בסמטי מלא או גריסי פנינה שהושרו לילה
מלח אטלנטי
חתיכת דלעת חתוכה לקוביות מוסיפים לקראת תום הבישול
במחבת גדולה מחממים שמן זית לטיגון, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה, מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן יחד לעוד מספר דקות. מוסיפים פנימה את כל הירוקים וכף הסוכר וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות.
מוסיפים את הכרוב ומטגנים יחד.
בינתיים בסיר גדול מרתיחים את הציר (או המים) ומוסיפים פנימה את תכולת המחבת.
מוסיפים את כל הירקות (מלבד הדלעת אותה נוסיף לקראת תום הבישול), את השעועית ואת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל כשעה לפחות, ללא מכסה.
מוסיפים את המלח, טועמים ומתקנים תיבול על פי הטעם. מוסיפים פנימה את הדלעת ומבשלים עוד כעשרים דקות.
המרק בשיאו ביום שלמחרת.
אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים - פלפלים, חצילים, ברוקולי, כרובית, שעועית ירוקה ועוד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה