200 גר' חמאה
3 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כף גדושה מאוד דבש4 כוסות שיבולת שועל
כ 100 גרם תוספת לבחירה (100 גר' לכל תוספת) - שברי פקאנים\בננות מיובשות\שקדים ו\או חתיכות של פירות יבשים ו\או שוקולד צ'יפסממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים סוכר ומערבבים עד להמסתו, מוסיפים דבש, מערבבים עד לאיחוד ומורידים מהאש.
בקערה גדולה מניחים את כל היבשים, שופכים את תערובת החמאה מעל ומערבבים היטב.
משטחים הכל על גבי תבנית גדולה, לעובי של כס"מ.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ - 15 דקות. כדאי לבדוק אחרי 10 דק' כדי לוודא שלא נשרף.
מצננים מחוץ לתנור לגמרי ורק לאחר מכן מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לריבועים (או כל צורה מועדפת אחרת).
הצעות לגיוון:
לחטיף בטעם חמאת בוטנים - להוסיף לתערובת הנוזלית של החמאה כמה כפות חמאת בוטנים.
לחטיף בטעם קוקוס - להחליף 50 גר' חמאה ב 50 גר' שמן קוקוס ולהוסיף קוקוס לתערובת היבשים.
נראה יפה וטעים
השבמחק